Onderwijs


Peuterspeelzaal Pinokkio

Aengwirderweg 335
8458 CG Tjallberd
0513-528960
De peuterspeelzaal is 30 jaar geleden opgericht door o.a. Alie Smink, Cobie de Poel en Sip Bosma, welke de handen ineensloegen. Er werd gestart in het bijgebouwtje van de Hervormde Kerk in Tjalleberd. In 1985 verhuisde de peuterspeelzaal naar het huidige gebouw bij het dorpshuis. De enige maal dat er tijdelijk een ander onderkomen gezocht moest worden is ten tijde van de verbouwing van de peuterspeelzaal. De peuterspeelzaal zat toen ongeveer 3 maanden in een leslokaal van de Anjewier in Tjalleberd.

De peuterspeelzaal heeft de laatste jaren veel veranderingen moeten doorvoeren aangezien de regels voor de ergonomie almaar strenger worden. Zo beschikt de peuterspeelzaal nu over een in hoogte verstelbare commode waar de kinderen zelf op kunnen 'klimmen'. Het meubilair van de kinderen is vernieuwd, er is een nieuwe kast gekomen en er zijn stippen in de vloer aangebracht waar de kinderen hun stoeltjes neer kunnen zetten wanneer ze in de kring gaan zitten. En we hopen voor 1 november het kleed van de zandbak vernieuwd te hebben en het bestaande keukentje te vervangen door een nieuw keukentje.

Wanneer u graag uw (toekomstige) peuter op de Peuterspeelzaal Pinokkio wilt plaatsen verzoeken wij u vriendelijk uw peuter z.s.m. aan te melden. Ook wanneer uw kind nog jong(er) is graag aanmelden zodat wij ook met de toekomst rekening kunnen houden. Informeer naar de mogelijkheden! Bellen kan met:
Juf Hillie Kuiper
0513-528960

Christelijke Basisschool Anjewier

Aengwirderweg 259
8458 BE Luinjeberd
Tel. 0513-529516
CBS "Anjewier" is een relatief kleine dorpsschool in het Friese Tjalleberd vlakbij Heerenveen, aangesloten bij CPO "De Tjongerwerven". Momenteel bezoeken bijna 100 leerlingen onze school. De leerlingen zijn verdeeld over 4 basisgroepen. Er wordt op onze school lesgegeven door 1 fulltime en 7 parttime leerkrachten. We vormen samen een enthousiast en professioneel team, waarin ieder zijn of haar eigen specialisaties, kwaliteiten en humor inbrengt. Onze school heeft een prettige open sfeer. CBS "Anjewier" is gehuisvest in een gebouw dat in 2003 grondig is verbouwd tot een mooi en modern schoolgebouw. Wij hebben een zeer groot en goed uitgerust schoolplein met een eigen speelplek voor de onderbouw en een sportveld in onze achtertuin.
(Bron: website, januari 2013)

© 2021 Plaatselijk Belang Oud Aengwirden | Sitemap