UITNODIGING INFORMATIE AVOND “ENERGIE OP DE AENGWIRDEN”

UITNODIGING INFORMATIE AVOND “ENERGIE OP DE AENGWIRDEN”

Namens Energie Coöperatie Æengwirden
Datum:                   Maandag 17 januari 2022
Tijd                         20.00-21.00
Locatie:                 Online
Aanmelden:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AANLEIDING

Jullie hebben vast gezien dat Energie Coöperatie Aengwirden mede-initiatiefnemer is van het nu aangekochte drijvende zonnepark bij Oudehaske. Dat hebben we in gedaan vanuit de Samenwerkende Heerenveense Energie Coöperaties (SHEC). Deze SHEC is een coöperatie waarin een drietal energie coöperaties in de gemeente Heerenveen samenwerken. Akkrum, Aldeboarn en Aengwirden.

TIJD OM ELKAAR TE INFORMEREN

Hoogste tijd om jullie over verschillende projecten bij te praten. Dat willen we doen op 17 januari 2022 vanaf 20.00 uur. Meld je even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je daarbij wilt zijn. Wij zorgen dat er een dag voorafgaande aan de bijeenkomst een link gestuurd wordt om online de informatie sessie bij te wonen.

JULLIE HULP IS WELKOM

We willen jullie graag informeren over wat er loopt zodat jullie als bewoner inzage krijgen in de bedoelingen. Gelijkertijd zoeken we ook hulp. Vind je het leuk of nieuwsgierig om mee te werken aan de diverse plannen dan kun je meedoen. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAT STAAT OP DE AGENDA

We willen met jullie een aantal initiatieven bespreken te weten:

  1. Energie Coöperatie Aengwirden en de SHEC

Sinds een aantal jaren heeft Aengwirden zijn eigen energie coöperatie. Je kunt daar lid van worden en (via ons coöperatief energiebedrijf EnergieVanOns) duurzaam gas of elektriciteit afnemen. De leden bepalen wat er met de inkomsten gebeurt en zo hebben we o.a. een deel van de zonnepanelen op het MFA op de Streek voorzien. Inkomsten stromen dus terug naar de omgeving en dat is ook precies wat we willen. In Fryslân zijn er al meer van 50 van dat soort coöperaties actief.

Kijk voor informatie over Energie Coöperatie Aengwirden
https://energie.vanons.org/cooperaties/us-aengwirden/

Samen met twee andere energie coöperaties in de gemeente Heerenveen (Akkrum en Aldeboarn) hebben we de Samenwerkende Heerenveense Energie Cooperatie (SHEC) opgericht. Deze coöperatie staat open voor lokale energie coöperaties in de gemeente om mee te doen en daarmee samen aan duurzame energie projecten te werken in  de gemeente Heerenveen.

  1. Ontwikkeling aankoop drijvend zonnepark De Dolten

In de kranten was begin december te lezen dat de gezamenlijke energie coöperaties van Heerenveen (SHEC) tot aankoop zijn overgegaan van een groot drijvend zonnepark.

Kijk voor informatie:

Website Aengwirden: https://aengwirden.nl/nieuws/zonnepark-lokaal-eigendom

Leeuwarder Courant: https://lc.nl/friesland/De-handen-ineen-voor-drijvend-zonnepark-27328591.html

  1. Ontwikkeling van zonnepark langs A7 op Klaverblad Noord Oost

Energie Coöperatie Aengwirden werkt ook aan de ontwikkeling van een eventueel zonnepark langs de A7. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de ontwikkeling van het gehele Klaverblad Noord Oost in volle gang. De komende maanden zal daar de bestemming worden gewijzigd en onderdeel van die wijziging is ook de mogelijkheid voor de ontwikkeling van een zonnepark. Doelstelling is dat zonnepark zoveel mogelijk vanuit lokaal initiatief te organiseren.

  Kijk voor KNO ontwikkeling :

                https://www.heerenveen.nl/actueel/ontwikkeling-gebied-klaverblad-noordoost/

  1. Ontwikkeling Aengwirden Aardgasvrij

Met o.a. de aanleg van een zonnepark Zuid Oost van het Klaverblad (gebied rechts als je over de viaduct vanaf Terband richting bedrijven terrein Heerenveen rijdt. Die ontwikkeling is gekoppeld aan het gasvrij maken van onze streek (via o.a. elektrische oplossingen). Dit project is in samenwerking tussen Plaatselijk belang, de Stichting Ondernemers van Aengwirden en onze Energie Coöperatie Aengwirden tot stand gekomen.

Kijk voor het project:

https://eenvooreengroener.nl/projecten/groenegangmakers/aengwirden-aardgasvrij/

  • Aangemaakt op .
  • Aantal keren gelezen: 658

© 2021 Plaatselijk Belang Oud Aengwirden | Sitemap