Omgevingsvisie

Zet alvast in uw agenda: 26 maart eerste bijeenkomst Omgevingsvisie gemeente Heerenveen

Beste dorpsvereniging, dorpsbewoners

Hoe ziet uw dorp of wijk erover twintig jaar uit? Veranderingen gaan nu sneller dan ooit. Het lijkt ver weg. Maar we moeten nu al nadenken over de toekomst om tijdig de juiste keuzes te kunnen maken.

Ja, ik wil meer starterswoningen, meer levendigheid én natuur!

 

Werk mee aan dat toekomstbeeld voor Heerenveen en doe tegelijkertijd inspiratie op voor een eigen dorpsvisie.

Waar staan zonneparken? Rijden we allemaal in elektrische auto’s? Hebben we voldoende starterswoningen of juist woningen passend voor onze ouderen? Economische groei of natuur? Is er voor alles een plek in Heerenveen? Allemaal vragen die een plek moeten krijgen in het toekomstbeeld die de gemeente Heerenveen samen met inwoners, bedrijven en instellingen gaat maken.

Denk mee!

De keuzes die we nu maken, zijn van invloed op de toekomst van onze mooie gemeente en van uw dorp. Daarom willen we graag van u weten: wat vindt ú waardevol? Wat leeft er in uw buurt, uw dorp en in het landelijk gebied daar om heen? Welke kansen en knelpunten ziet u? Wat pakt u in uw dorp of wijk op, en waarbij ziet u een rol voor de gemeente? We gaan graag met u in gesprek.


Wanneer?
De eerste bijeenkomst vindt plaats op 26 maart om 19:00u in MFA Aengwirden, It Hiem 3, Tjalleberd.
Daarna vinden er meerdere bijeenkomsten plaats over deze veranderingen en de toekomst. Namelijk in mei en in het najaar van dit jaar.

Een specifieke uitnodiging deze eerste bijeenkomst, met het uitgewerkte programma, volgt. Wij zorgen in ieder geval voor inspirerende interviews met bewoners uit de buurt, de nodige informatie over veranderingen in de uw dorp/wijk en de voorbereiding van brainstormtafels.

Omgevingsvisie: de toekomst van Heerenveen

De officiële naam voor dit toekomstbeeld is de Omgevingsvisie; een document dat iedere Nederlandse gemeente wettelijk verplicht is te maken en waarin beschreven staat welke opgaven we zien en hoe we daar mee om willen gaan. In de Omgevingsvisie staat de leefomgeving centraal en komen thema’s als wonen, werken, ondernemen, gezondheid en duurzaamheid aan de orde.

Meer informatie?

Meer informatie kunt u vinden op onze website: https://www.heerenveen.nl/actueel/omgevingsvisie/

Hier kunt u zich binnenkort ook opgeven voor de nieuwsbrief.

 

Heeft u vragen?
Vragen kunt u stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien u graag op 26 maart.

  • Aangemaakt op .
  • Aantal keren gelezen: 959

© 2020 Plaatselijk Belang Oud Aengwirden | Sitemap