Geschreven door Webmaster op .

Foto's Oud Aengwirden

Oud Aengwirden door Ymkje Veldman

In het Aengwirden Aktief van April 2020 is op pagina 13 een artikel gewijd aan oude foto's uit Aengwirden.

Deze zijn terug te vinden op de pagina "STREEKINFO Films en Foto's"   onder de knop AENGWIRDEN IN HET VERLEDEN

instagram oud aengwirden

 

 Een paar jaar geleden vond ik tijdens het opruimen een cd waar ca. 2000 foto's van de Streek op stonden. Dit was een verzameling van voornamelijk oude foto's van o.a. gebouwen, mensen en activiteiten in de Streek.

De locaties, gebouwen en taferelen op de foto's vond ik zo bijzonder om te zien en daarom zonde om deze foto's niet te delen met de buitenwereld.
Om die reden ben ik vorig jaar augustus gestart met het instagramaccount voor (oud) Aengwirden. U kunt het account bekijken door hier te klikken.

Dit account heeft als doel om de foto's te delen en deze te voorzien van een verhaal. De verhalen rondom de foto's verzamel ik zoveel mogelijk op basis van boeken (o.a. 4 dorpen, 1 streek) en internet.

Soms lukt het niet om verhalen compleet te krijgen, dus dan is het des te leuker dat volgers van het instagramaccount ook kunnen reageren op de foto's.

Na een jaar heb ik aardig wat verhalen gedeeld en volgers verzameld. Maar het is ook jammer dat Streekbewoners zonder instagram, de verhalen niet kunnen lezen en eventueel aanvullen. Het leek mij daarom een (superleuk) idee dat de Aengwirder Aktief wellicht een plekje aan de oude verhalen van de Streek wil wijden. Want de ontwikkelingen in het verleden hebben er voor gezorgd dat (nieuwe) streekbewoners nu in een prachtige omgeving kunnen wonen.